Atelier Blanchefosse is een vluchtstrook voor de randstad, prachtig gelegen in de Franse Ardennen. Rust en de wijdsheid van het landschap dragen bij aan inspiratie, concentratie en kwaliteit. Een bruisende plek waar je los komt van de druk van onze maatschappij.

Atelier Blanchefosse ligt midden in de uitgestrekte natuur. Hier zijn nog ware stilte en heldere sterrenhemels te vinden. Een voormalige burgemeesterswoning met bijgebouwen is omgebouwd tot een complex met onder meer een fraai atelier, ruime dansstudio en sfeervolle groepsaccommodaties voor 23 personen. De glooiende tuin van een hectare ligt dichtbij de ruïnes van een cisterciënzer abdij uit de 12e eeuw en biedt mogelijkheid voor buitenactiviteiten en rustzoeken op ‘droomplekjes’. Het vrije uitzicht is spectaculair en geeft een sterk gevoel van ruimte en vrijheid. Beneden bij de abdij is er een meertje dat gehuurd wordt waar gezwommen en gemijmerd kan worden.
De poezen Bas en Els zijn als mascottes van Atelier Blanchefosse altijd aanwezig.
Atelier Blanchefosse is te huur voor het organiseren van cursussen, retraites, artist in residence, familieweekends en vakantie.

Atelier Blanchefosse is niet zomaar een accomodatie die verhuurd wordt. Wij zien de gebruikers als mede-eigenaren die met de zelfde zorg omgaan met de gebouwen, de inrichting en de tuin als wij zelf. Wij geloven in saamhorigheid en niet in room-service.